Obývacia izba s krbom

http://www.fireplaces.com

Počas zimných mesiacov využívame domáce krby samozrejme častejšie. Nachádzajú sa v obývacej izbe, ktorá je prvou miestnosťou, ktorú hostia navštívia. Preto by mal byť aj celkový dojem perfektný. Okrem výberu krásnych záclon, nábytku, závesov či váz je potrebné nezabudnúť na dekoráciu krbu. Praskajúci oheň tak vynikne ešte viac.

Klasické prevedenie
Výhodou klasiky je, že je stále v móde a nič ňou nepokazíte. Postačí keď sa zameriate na nábytok ako je konferenčný stolík spolu so sedacou súpravou a umiestnite ich priamo pred krb. Celú miestnosť navyše zútulní aj teplý koberec. Takto sa stane krb hlavným bodom a vy spokojne strávite zimné večery spolu s rodinou.

krb_a

http://www.fireplaces.com

Krb s TV
Pokiaľ máte k dispozícii TV s plochou obrazovkou, môžete ju umiestniť priamo nad krb. Je to moderný spôsob pozerania TV, no treba zvážiť niektoré faktory, ako je pôsobenie tepla na TV, ťahanie očí prípadne bolesť v krku. Nie všetci v obývačke však budú nútení pozerať TV, keď ju umiestnite nad krb. Stačí ak sedačku spolu s kreslami alebo stoličkami umiestnite dookola konferenčného stolíka. Tak sa môžete nerušene porozprávať a kto chce, pozrie si TV.

Krb s knihami
Ak ste milovníci kníh a máte ich veľké množstvo, môžete si z nich vytvoriť menšiu knižnicu priamo v obývačke. Postačí, ak upevníte police po obidvoch stranách krbu. Snažte sa farbu políc prispôsobiť farebnému odtieňu krbu. Vytvoríte tak dokonalý súlad. Týmto praktickým spôsobom budete mať obľúbené knihy po ruke a ich čítanie si vychutnáte na pohodlnej pohovke.

Krb a domáca pracovňa
Pracovať doma sa vám bude ľahšie, keď si domácu pracovňu zriadite v blízkosti krbu. V neskorých večerných hodinách vám praskajúci oheň bude aspoň robiť spoločnosť, kým vy budete pracovať. V takomto prostredí sa sami budete cítiť pohodlnejšie.

krb_b

http://www.wayfair.com

Krb sám o sebe
Aj krb stojací sám o sebe je na pohľad pútavý a pekný. Nemusíte do jeho blízkosti umiestniť nič, ponechajte priestor prázdny. Postačí ak nad krb zavesíte obraz, na malý šikovný stolík umiestnite vázu plnú čerstvých kvetov a pred krb položíte jedinečný orientálny koberec. Krb sa tak dostane do centra pozornosti všetkých hostí.

Týchto pár skvelých nápadov vám pomôže vytvoriť si obývaciu izbu, v ktorej sa budete cítiť počas zimy príjemne, útulne a teplo nielen vy ale aj vaši priatelia či hostia.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.