Sprchovací kút

http://www.wickes.co.uk

Ak patríte k skupinke ľudí, ktorí si vychutnajú relax skôr pod tečúcou vodou ako vo vani, potom je sprchovací kút určený pre vás.

Do kúpeľne si môžete umiestniť sprchovací kút samostatne alebo v kombinácii s vaňou. Poskytnú vám dostatočné súkromie s plným sprchovacím príslušenstvom. Existuje veľké množstvo rôznych tvarov a typov, ktoré okrem funkčnosti pôsobia aj ako dekoratívne prvky.

Materiál, ktorý sa používa pre sprchovacie kúty, je sklo, tvrdené sklo, nepriehľadné sklo, sklolaminát ako aj akryl, keramika, plast. Veľkosť záleží od priestorových možností kúpeľne. Sprchový kút môže mať tvar štvorca, obdľžnika alebo štvrťkruhu. Niektoré sprchovacie kúty obsahujú vaničku – klasickú, hlbšiu, nízku alebo majú len praktický odtok. Nesmierne podstatné je tesnenie. To pravdaže záleží od konštrukcie samotného sprchového kútu.

sprchovaci_kut_2

http://www.bathroomheaven.com

Pri výbere sprchovacieho kútu musíme brať do úvahy aj štýl a dizajn samotnej kúpeľne. Ďalej už spomínanú veľkosť miestnosti. Do malých kúpeľní sa ideálne hodia rohové sprchovacie kúty s posuvnými dverami namiesto tých závesných. Dôležitý je aj celkový vzhľad a cena. Pri exkluzívnych typoch atraktívneho vzhľadu a mimoriadnych funkcií, musíte byť pripravený na väčšiu finančnú položku.

Rámové sprchové kúty sú najobľúbenejšie na trhu. Ich sklá sú vsadené po obvode do konštrukcie. Sklo môže byť číre, matné ale aj vzorované. Pohodlnú a jednoduchú manipuláciu poskytnú dvere. Tie môžu byť posuvné, zalamovacie posuvné, otočné alebo pántové/otočné.

Polrámové sprchové kúty obsahujú posuvné dvere. Vyznačujú sa moderným i elegantným vzhľadom a skvelou funkčnosťou. Ľahko sa čistia aj kvôli tomu, že ich súčasťou nie je veľa kovových častí, kde by sa hromadili nečistoty a vlhkosť. Dobre odolávajú teplu a prílišnému množstvu vody.

Bezrámové sprchové kúty vynikajú svojim elegantným vzhľadom a štýlom. Ich konštrukcia je zložená iba z hrubého skla a pántov, ktorými sa dajú sklá upevniť aj ku stene. Keďže neobsahujú rám, čistia sa skutočne najjednoduchšie. Ich trvanlivosť zvyšuje tvrdené bezpečnostné sklo, ktoré je tak isto leštené.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.