Posteľ – geniálny vynález

7_TRIVIO

Postele sú skvelým vynálezom. V minulosti si naši predkovia vystielali slamu na kamene, čo dnes už chvalabohu nehrozí. Dnešné postele sú tak komfortné a pohodlné, že by sa na nich doružova vyspala aj nespokojná princezná na hrášku. Musíte si však vybrať takú posteľ, ktorá vám bude dokonale vyhovovať. Práve v tomto článku vám poradíme, ako na to.

 

Obľúbené sú postele v čistej – bielej farbe

Je všeobecne známe, že biela farba miestnosť opticky zväčší. Pôsobí aj dojmom čistoty. Je to práve biely nábytok, ktorý sa vynikajúco hodí do spálne, ale aj kúpeľne. Ďalšou výhodou tejto farby je, že na nej nevidno prach, ako na čiernom povrchu. Vy tak nemusíte upratovať každú chvíľu. Posteľ v bielom odtieni je výbornou voľbou do spálne. Nezabúdajte však na striedmosť. Ak si zariadite celú spálňu touto farbou, bude pôsobiť príliš nemocnične. Preto ju vhodne skombinujte aj s inými farbami.

 

Delenie postelí z hľadiska materiálu

Čalúnené postele – ak chcete staviť na pohodlie, jednoznačne siahnite po tomto type postelí. O tom, či sa na nej dobre vyspíte, rozhodne aj kvalita matraca a roštu. Posteľ však neslúži iba na spanie. Môžete si v nej čítať knihu, či sledovať televíziu. Práve vtedy oceníte pohodlné a mäkké čelo, o ktoré sa môžete oprieť. Pohodlné čelo je práve výsadou čalúnených typov postelí. Postele sa vďaka svojej veľkosti stanú dominantou miestnosti. Čalúnené postele nájdete na trhu v mnohých farebných odtieňoch látok, či kože. U nás si môžete vybrať z týchto typov postelí, vo viacerých farebných prevedeniach, s úložným priestorom. Práve úložný priestor vám poskytne priestor na uloženie perín, šatstva, prípadne iných dôležitých vecí. Môžete sa rozhodnúť pre jednolôžko – ktoré sa vynikajúco hodí do detskej izby, či pre dvojlôžkový typ postele.

Postele z masívu – sú z prírodného materiálu. Masív delíme na mäkké a tvrdé drevo. K mäkkým drevám sa zaraďuje smrek a borovica. K tvrdým drevám patria buk, dub a javor. Postele z masívu sú skvelou voľbou do vašich spální. Drevo z masívu nič nenahradí, práve preto idú tieto postele tak na odbyt. Postele z mäkkého dreva sú lacnejšie, avšak to neznamená, že by strácali na ich kvalite. Postele zo smrekového, či borovicového dreva sú vyhľadávané, najmä pre ich typický vzhľad. To, že je masív mäkší znamená, že drevo môžete pri páde nejakého predmetu ľahšie poškodiť. Nemajú však horšiu konštrukciu, či väčšiu výdrž, ako tvrdý masív. Kvalitnejší povrch ponúkajú postele z tvrdšieho masívu, akým je buk, či dub. Tento masív je však o niečo drahší. Masív sa ošetruje špeciálnym voskom a vodovzdorným lakom. Pri nás nájdete postele z borovicového dreva, ktoré sa povrchovo ošetrujú lakom. Môžete si ich dať moriť, v niekoľkých farebných prevedeniach. Vybrať si môžete jedno, dvoj – lôžkové typy, prípadne si k nim dokúpiť zásuvku, ktorá vám bude slúžiť, ako úložný priestor.

Kovové postele – sú skvostné, nádherné, nezničiteľné a majú dizajnovo pekný vzhľad. Vyrábajú sa s efektným čelom, kde si môžete dať vyrobiť rovnaké čelo aj pri nohách. Tieto typy nájdete v rôznych štýloch – klasický, retro, či modernistický. Kovové postele by ste však mali doplniť farebnými prestieradlami. Tie sa odporúčajú mať v teplom a lesklom odtieni, mali by siahať až po zem, aby posteľ nepôsobila príliš chladno. Nezabudnite ani na vankúše v podobných farbách. Potom bude celkový dojem pôsobiť dokonale. Ak chcete zvýrazniť kovový materiál, môžete siahnuť aj po kovovom nočnom stolíku, lustri, či po zrkadle v kovovom ráme, alebo nádhernej kovovej poličke. Kovový materiál sa ošetruje aj špeciálnym lakom, ktorý zachová dlhodobý kovový vzhľad nábytku.

Luxusné postele – ak ste na tom finančne dobre, neváhajte a siahnite po luxusnej posteli. V ponuke je pestrý sortiment postelí, ktoré vás určite nesklamú. Tieto postele vás očaria originálnym vzhľadom, eleganciou, komfortom, ktorý vám zaručí príjemný a pohodlný spánok. Na prvý pohľad vás určite očarí aj kompozícia farieb. Ak si takúto posteľ kúpite, stanete sa majiteľom originálneho kúsku nábytku, ktorý podčiarkne váš interiér. Budete sa v ňom cítiť priam kráľovsky! My vám ponúkame luxusné postele z dielne nemeckých dizajnérov. Nájdete ich aj v nadštandardných rozmeroch 220×200 cm. Môžete si vybrať z rôznych atypických tvarov. Čo sa týka materiálov, ponúkame vám čalúnenie kožou, koženkou, ale aj postele z masívneho dreva. Je len na vás, ktorý typ postele si zvolíte.

Posteľ z ekokože –   tento materiál má mnohých priaznivcov, ktorí majú radi ekologické bývanie. Posteľ z tohto materiálu je pevná, ľahká a má  elegantný vzhľad. Starostlivé spracovanie a využitie kvalitných materiálov pri výrobe, zaručí jej dlhú životnosť. Nájdete ju v rôznych farbách a druhoch, takže si môžete jednoducho vybrať tú, ktorá vám sadne najviac.

6_KM8Delenie postelí podľa lôžok

Dvojlôžková posteľ – rozhodli ste sa bývať spolu s vašou láskou? Skvelé, dúfame, že vám to čo najdlhšie vydrží. K vášmu spolužitiu určite patrí aj kvalitná posteľ, na ktorej budete tráviť mnoho času. Vkusná posteľ z kvalitného materiálu oživí každý interiér. Nájdete ju v mnohých dizajnových prevedeniach. Môžete si zvoliť klasiku, či nejaký kúsok z moderného štýlu. V ponuke nájdete kovové, drevené a čalúnené postele. Prekvapí vás aj ich priaznivá cena. Kovové postele vyniknú v modernom interiéri, kde prevláda materiál, akým je kov a sklo. Drevená posteľ je naopak, akousi klasikou. Čalúnené postele sú pohodlné, majú mäkké čelo, môžete si vybrať z rôznych odtieňov farieb, preto ich tak milujeme!

Jednolôžkové postele – kvalitný spánok je neoceniteľnou súčasťou nášho života. Preto si vašu posteľ vyberajte dôsledne! Mala by byť pohodlná a mať zaujímavý dizajn. Jednolôžková posteľ sa skvelo hodí pre deti, ale aj pre každého, kto žije v domácnosti sám. U nás si môžete vybrať z mnohých jednolôžkových typov postelí, ktoré majú aj vysúvací úložný priestor. Sú vyrobené z drevotriesky, prípadne z masívu.

Delenie postelí podľa toho, komu slúžia

Manželské postele – žiaden mladý pár sa nezaobíde bez kvalitnej postele. Ak nemáte partnera, môžete si ju pokojne dopriať aj vy sami. U nás si môžete vybrať z viacerých materiálov. V ponuke sú čalúnené postele, postele z masívu, kože, dizajnovo moderné kúsky, ako aj postele spolu s roštom a matracom.

Detské postele – deti

ich potrebujú k zdravému rastu a dobrému duševnému vývoju. Pri ich výbere dbajte na kvalitu. V posteli trávite tretinu života, preto ich kvalitu v žiadnom prípade nepodceňujte. Nešetrite ani na matraci. Detské postele musia byť kvalitné, bezpečné, zdravotne vyhovujúce, pohodlné a zábavné. Mnoho mamičiek dá prednosť posteliam s úložným priestorom, kde sa uložia veci, pre ktoré neostalo miesto v izbe. Ako si vybrať posteľ, aby sme ju nemuseli meniť každé tri roky? Najlepšie je, ak dieťaťu kúpite študentský nábytok. Ak zvolíte správny nadčasový dizajn, nábytok bude dieťa sprevádzať počas celého detstva a vy ušetríte nemalé peniaze. Dizajn môžete meniť pomocou zaujímavých doplnkov, či obrázkov. Veľmi obľúbené sú detské postele z masívu, či laminátu. My vám ponúkame postele z drevotriesky, masívu a čalúnené typy, ktoré majú aj úložný priestor. Nájdete ich vo viacerých farebných prevedeniach.KM5

 

Čelo postele

Čelo postele je jednou z dôležitých súčastí každej postele. Veľmi často na to zabúdame, avšak dnes sú znova in vysoké a pohodlné čelá postelí. Kovové a drevené postele majú čelá, ktoré sú nie príliš vysoké a na dotyk sú dosť tvrdé. Ak chcete večer sledovať film, prípadne si čítať knihu, musíte si hlavu podoprieť viacerými vankúšmi, ani to však niekedy nie je ono. Po určitom čase zistíte, že ste si vankúšmi zničili farbu na stene. Ideálnou voľbou sú mäkké čalúnené čelá postelí. Čalúnené postele patria k najpohodlnejším a zároveň najbezpečnejším typom postelí. O čalúnenú posteľ sa jednoducho neudriete. Bojíte sa toho, že vysoké čelo postele bude pôsobiť príliš mohutne? Je to však veľký omyl. Vysoké čalúnené čelo pôsobí mäkko a príjemne.

 

 

Matrace v posteli

Spánok tvorí polovicu vášho zdravia, preto ak spíte na starých preležaných matracoch, nečudujte sa, ak sa vám náhle zhorší zdravotný stav. Ľudia, ktorí neinklinujú k žiadnemu športu, diabetici, či obézni ľudia by si mali kvalitný matrac bezpodmienečne kúpiť. Kvalitné matrace majú vzdušné jadro, ktoré je niekoľko zónové, individuálne reagujú na anatomické potreby jednotlivca a zaručia mu komfortný spánok. V ponuke máme niekoľko typov matracov. Sú nimi bonelové, latexové, taštičkové, penové, matrace z lenivej peny, zdravotné, vodné, detské a partnerské matrace.

 

Rošt

Kvalitná posteľ sa nezaobíde bez pevného a kvalitného dna postele. Pri jeho výbere dbajte na kvalitný typ roštu. Ak si zvolíte pružinový matrac, nemali by ste pod neho umiestniť lamelový rošt. Z ponuky si môžete vybrať pevné rošty, ktoré sa nedajú polohovať. Nájdete tu aj polohovateľné rošty, ktoré majú polohovanie pri hlave a nohách. Veľmi obľúbené sú aj motorové rošty, ktoré sú taktiež v ponuke. Opakom lamelových roštov sú rošty laťkové. Sú vhodné pre pružinové a taštičkové matrace.

Použité fotky sú zo stránky www.domnabytkuonline.sk

 

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.