Výhody a nevýhody jednotlivých varičov

sporáky1

Zvažujete, že si zariadite novú kuchyňu? Zvažujete, na čom budete variť ale stále si neviete rady s výberom? Potom sa pozrite na výhody a nevýhody jednotlivých sporákov a varičov.

Plynový sporák je najčastejšou variantov každej domácnosti. Býva na zemný plyn a jeho nevýhodou je, že musíte púšťať často digestor. Plynové sporáky spôsobujú tmavé stropy a vlhko v kuchyni.

Elektrický sporák si získava stále viac obľúbenosti, pretože jedlá upečené v elektrickej rúre sú chutnejšie než v rúre plynovej. Bežné platne sú síce pomalšie a tak sa vám môže elektrický sporák predražiť. Napriek tomu, ponúka menšie nároky na vetranie a výmenu vzduchu. Pre elektrický sporák sú vhodné hrnce s rovným dnom. V súčasnej dobe si môžete zakúpiť aj sklokeramickú varnú dosku, ktorá funguje na princípe magnetickej indukcie. Výhody tejto dosky spočívajú v menšej spotrebe energie a šetrí čas, pretože pokrmy sú rýchlejšie uvarené. Sklokeramické dosky sú ale v cenovo vyššej kategórii.

Gurmáni si obľúbia kachle na tuhé palivá, ktoré štýlovo zapadajú do každej modernej kuchyne. Sporáky majú nestabilný a kolísavý výkon ale nie je problém na nich uvariť čaj, guľáš či polievku. Pri niektorých pokrmoch vám však hrozí pripálenie, čo je mnohokrát problémom. Sporák je i časovo náročný ale pokiaľ zas tak často nevaríte, budete s nimi spokojní. Jedná sa o zaujímavý doplnok vašej kuchyne.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Napíšte komentár

You must be logged in to post a comment.